Theateraanbod Seizoen 2023-2024

The Artist Academy - met Leon van der Zanden

The Artist Academy Poster

In ‘The Artist Academy’ worden artiesten uit diverse disciplines live voor publiek gecoacht door cabaretier Leon van der Zanden. 

Tijdens deze masterclass treden er drie artiesten op die ieder hun eigen materiaal ten gehore brengen. Gedurende het optreden onderbreekt Leon de artiesten om hen feedback te geven of vraagt hij ze om het juist helemaal anders te doen. Hij werkt hierin samen met het publiek. Misschien ben je zo wel getuige van de geboorte van een hilarische grap, of juist van een enorm krachtig en kwetsbaar verhaal.

Leon weet met al zijn ervaring en feilloze intuïtie de artiesten weer terug te brengen bij zichzelf en bij de kern van hun boodschap. Een inspirerende avond vol met alles wat theater zo mooi maakt!  

Masterclass-stamp2-300x170-300x170

Gerrie Smits - Naakt

Gerrie Smits Naakt

Comédian Gerrie Smits is een Brabander in hart en stembanden. Al vele jaren is hij door het hele land te zien op de diverse comedypodia. Een verhalenverteller en filosoof die binnen no time de gunfactor van de zaal te pakken heeft. 

In zijn tweede avondvullende voorstelling ‘Naakt’ geeft cabaretier Gerrie Smits zich bloot. Met zijn heerlijke Brabantse accent vertelt hij over de zoektocht naar zichzelf en zijn vrijheid. Van ademsessie en latrelatie tot zijn eigen lichaam.

Deze voorstelling wordt geregisseerd door Leon van der Zanden.

Meer over Gerrie

Chantal v.d. Berg - Schat, zet jij de vuilnis buiten...NU?!

Visual Show aangepast

Een interactief theatercollege over de grootste strijd ter wereld, man vs. vrouw! Alhoewel we het gelukkig goed met elkaar kunnen vinden, begrijpen we toch ook heel veel niet van elkaar. Want waarom kijkt die vent nou niet eens om zich heen, als ie iets zoekt terwijl het recht voor zijn neus ligt?? En waarom blijft die vrouw maar praten, terwijl ik daar helemaal niet op zit te wachten… kom meteen met de samenvatting.

Chantal neemt je mee op een interactieve reis door de hersenen om stil te staan bij alle miscommunicatie en alle ergernis die we dagelijks tegen het lijf lopen. Ze laat je zien hoe de hersenen van een man totaal anders werken dan die van een vrouw. Enerzijds voor dat beetje begrip naar elkaar, maar zeker ook zodat we leren hoe we net even makkelijker onze zin kunnen krijgen! 

Meer over Chantal

Kleinere afbeelding Chantal van den Berg

Leif de Leeuw Band - 'Where we're heading' Release Tour

Visual theatertour Leif de Leeuw Band

Met ‘Where we’re heading’ levert de Leif de Leeuw band inmiddels hun 6de album af, drie volledige studio albums, 1 EP en 2 live albums. Met hun eigen muziek die zijn roots vindt in de Americana, in de stijl en sfeer van the Allman Brothers Band, hebben ze een stevige plaats veroverd in de Nederlandse muziekscene. 

De Leif de Leeuw band onderscheidt zich met zijn adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en twin-leads. Geïmproviseerde jams maken elke show uniek.

Meer over Leif de Leeuw

Odette van der Molen - (NOT) Just for Expats

Poster Odette V1

In Not Just for Expats, een Engelstalige comedyshow met een Nederlands tintje, speelt Odette met de verschillen en gelijkenissen van de Nederlander en de verschillende culturen die via de expats in ons landje terecht zijn gekomen. 
Met veel zelfspot, scherpe humor en rake typeringen weet ze in deze show iedereen te verbinden. Een perfecte voorstelling binnen een inclusief theateraanbod!

Odette timmert alweer geruime tijd succesvol aan de weg en is inmiddels een graag geziene gast in de Comedy Clubs in Nederland, waar ze voornamelijk Engelstalige comedy speelt. In 2019 won Odette de publieksprijs van de Comedy Talent Award in Utrecht.

Meer over Odette

Odette op maat gemaakt

Esther Pelgrom - Promises to go

Esther_Theaterposter_Final_zonderwoorden

Met het theaterconcert ‘Promises to go’ belooft Esther samen met haar 4-koppige band een verrassende avond vol kleur. Haar eigen werk laat haar veelzijdigheid goed uitkomen. Ze houdt van lekker veel reuring op het podium. Een klein sfeervol liedje, groovende rocksong en symfonische kleuren. Haar songs zijn heel verhalend en de muziek sluit hier naadloos op aan. Thema’s zoals hoop, inspiratie, en passie zullen op een herkenbare wijze de revue passeren. Esther laat zich zich van een kwetsbare kant zien, maar ze gaat daarnaast ook een gezonde dosis humor en zelfspot niet uit de weg.

Meer over Esther Pelgrom

Maarten Stalpers - Gilbert Becaud ontmoet..

Maarten_Gilberttbvtheater_voor

50 jaar nadat hij de eerste LP van Gilbert Becaud hoorde wanneer zijn ouders het afdraaiden, neemt professioneel chansonnier, klarinettist en saxofonist Maarten Stalpers je in dit programma mee in het leven van Gilbert Becaud, één van de meesters van de Franse Chanson. Bekende chansons passeren de revue, niet alleen van Becaud, maar ook van andere grootheden zoals Julien Clerc, Edith Piaf, Charles Aznavour en Jacques Brel.

Een nostalgische reis door de tijd waarin ook de saxofoon en klarinet zich zullen laten gelden. 

Bram Martens - Kaalslag

Poster Kaalslag V3

Kaalslag verteld het aangrijpende verhaal van een 16 jarige, hitsige dromer die gevangen zit in het leven/lichaam van een 46 jarige huisman.

Als procrastinator pur sang zet hij naar verwachting pas de avond voor zijn optreden iets op papier. Weet hij veel waar hij het over wil hebben? Wie dan leeft, wie dan… stront zenuwachtig is omdat hij weer alles tot het laatst heeft laten liggen.

Bram speelt kort op de bal en met een baan van 9 tot 5, een gelukkig huwelijk, 2 kinderen en een hond heeft hij genoeg om zich over op te winden. Met opgewekt cynisme neemt Bram u mee in zijn wereld vol onbereikte ambities, uitgestelde prestaties en natte dromen.

Meer over Bram

Bram Martens tijdens Utrechts Comedy Festival

Roman Sudesh - Beyond Illusions

Poster Beyond Illusions

Roman Sudesh is een goochelaar van de nieuwe stijl, een magic entertainer. In 2010 brak hij door dankzij zijn deelname aan de Uri Geller Show, waar hij als ware mindplayer en mentalist de finale bereikte. Daarna was hij te zien als meestergoochelaar in de televisieserie “De Magische Winkel”.

De meest persoonlijke show van Roman tot nu toe. Boordevol met illusies, mindtricks, magic, mindreading en nog veel meer. Of je nu van goochelen houdt of niet, Roman weet je als geen ander te boeien. In deze show komt zijn ware aard echt naar boven, of is het uiteindelijk toch allemaal maar illusie?

Meer over Roman

Tessa Marie - Liedjes uit mijn rugzak

posterLUMR4

Overspannenheid, burn-out en depressie. Het is overal om ons heen. (Ook al zien of horen we het niet altijd.) Helaas is de taboe er nog niet helemaal vanaf. Tessa Marie laat in haar voorstelling ‘Liedjes uit mijn rugzak’ zien hoe een jong meisje met dromen, opgroeit tot een heel succesvol lijkende jonge vrouw, die eigenlijk heel weinig zelfliefde en vertrouwen heeft en uiteindelijk onder het gewicht van haar rugzak in een depressie raakt.

Wat gebeurt er nou eigenlijk met iemand die zoiets doormaakt? En hoe kom je eruit? Tessa haar antwoord? Maak van iets moeilijks, iets moois!

Meer over Tessa Marie

Sem van den Borne - Dichtbij

Poster Dichtbij Sem van den Borne

Cabaretier Sem van den Borne is een podiumdier pur sang. In 2013 en 2014 drong hij door tot de finales van het Parkstad Cabaret Festival en Cabaretteketet. Ook speelde hij de halve finale van het Utrechts Cabaret Festival. 

In ‘Dichtbij’ geeft comedian Sem van den Borne een kijkje in zijn leven. Zijn struggles met het vaderschap als alleenstaand vader. Zijn scheiding en het vinden van een nieuwe liefde. Maar ook hoe alles in perspectief is komen te staan en hoe hij er nu voor kiest om veel meer uit het leven te halen. Persoonlijk en hilarisch, af en toe op het randje van rauw, maar van hem kun je het hebben.

Meer over Sem

Interesse?