Banner Joost Zoeteman

Joost Zoeteman

Gitarist Joost Zoeteman geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaarspel, een cross-over van jazz, gypsy jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken. Met een frisse en open benadering van bestaande stijlen blaast hij nieuw leven in stijlen met wortels in de traditie. Het Amerikaanse magazine Just Jazz Guitar schreef over Joost zijn spel: “this is Music with balls, artistry and attitude from a player who has chops for days” De muziek leidde Joost de afgelopen jaren tot succesvolle optredens op onder andere het North Sea Jazz Festival. , Hidrelliz Festival Istanbul, Djangofollies, en Khamoro Gypsy Festival Prague. Komende seizoen speelt hij met zijn trio en gitaarvirtuoos Paulus Schafer met een theaterprogramma.

Theaterprogramma 22-23

Poster Joost en Paulus

Gypsy Swing, muziek, verhaal en passie!

In dit programma wordt u meegenomen in de muzikale wereld van de gipsyjazz en swing. Vier virtuoze musici brengen een afwisselend programma vol zigeunervuur en virtuositeit. Voor velen bekende en aansprekende muziek, maar ook een prachtige gelegenheid om met de muziek kennis te maken. Tussendoor wordt er (vaak met een knipoog) verteld over de achtergrond van de muziek. Django Reinhardt komt natuurlijk aan bod, maar ook hoe het is om op te groeien in een grote zigeunerfamilie, en hoe de traditie van deze muziek van vader op zoon wordt doorgegeven. De gitaar staat centraal en hoort u in allerlei kleuren voorbijkomen. Ook de drums en contrabas laten zien dat ze een bijzonder verrassende kant hebben.

Paulus Schäfer is internationaal een van de meest getalenteerde en veelgevraagde gypsy swing jazz gitarist. Gitarist Joost Zoeteman geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaarspel, een cross-over van jazz, gypsy jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken. De ritmesectie van het kwartet bestaat uit twee internationaal vermaarde jazzmusici, drummer Wim de Vries en bassist Jasper Somsen.

Afgelopen jaar verscheen het goed ontvangen debuut album ‘Django’ op het Sintimusic label.

Speellijst

No event found!