Banner Leif de Leeuw Band

Leif de Leeuw

Leif de Leeuw begon zijn carrière als Blues/Rock gitarist in 2009, toen hij mee deed aan de Sena Guitar Awards en hier direct een Young Talent Award won. Hij speelde daarna in The Dirty White Boys, een band van de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt. Daarna richtte hij de Leif de Leeuw band op. In 2013 won Leif nogmaals de Young Talent Award tijdens de Sena Guitar Awards. Hij studeerde pop-gitaar aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam waar hij inmiddels cum laude is afgestudeerd. Leif is vijf jaar op rij uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ en in 2020 ook als ‘Beste gitarist van de Benelux’ door gitaarblad De Gitarist en heeft meerdere keren getourd met Jan Akkerman’s ‘Knight of the Guitar’. Hier speelde hij samen met namen als Leendert Haaksma, John Hayres, Erwin Java en Ruben Hoeke. 

Leif de Leeuw Band

 In 2014 wonnen ze de “Dutch Blues Challenge” en in 2015 werden ze uitgeroepen tot “Best band 2015” door de European Blues Awards. Ondanks deze blues-prijzen laat de band zich niet beperken door stijlen. In hun shows met uitgebreide jams komen genres zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock terug. Kenmerkend is dat ieder optreden uniek is, er is volop ruimte voor improvisatie. Een groot deel van de muziek ontstaat op het podium en is zelfs voor de muzikanten elke keer weer een verrassing.

Theaterprogramma 22-23

Poster Leif de Leeuw en Sem duo optredens

Leif de Leeuw en Sem Jansen

Een theatervoorstelling om bij achterover te gaan zitten en jezelf 75 minuten lang op het Amerikaanse platteland te wanen. Leif de Leeuw als begenadigd gitarist en Sem Jansen (winnaar Hit The Road 2020/SBS6) met zijn rauwe country stem. Beide spelen op gitaar akoestische versies van hun favoriete Americana songs van o.a van Darrell Scott, Brad Paisley en Chris Stapleton.

Laat je betoveren door deze heerlijke muziek vol melancholie, die zijn wortel heeft in de blues, maar waarin je ook invloeden van country, bluegrass en folk terug hoort.

Theaterprogramma 22-23

Visual theatertour Leif de Leeuw Band

Leif de Leeuw Band - Where we're heading release tour

Met ‘Where we’re heading’ levert de Leif de Leeuw band inmiddels hun 6de album af, drie volledige studio albums, 1 EP en 2 live albums. Met hun eigen muziek die zijn roots vindt in de Americana, in de stijl en sfeer van the Allman Brothers Band, hebben ze een stevige plaats veroverd in de Nederlandse muziekscene. 

De Leif de Leeuw band onderscheidt zich met zijn adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en twin-leads. Geïmproviseerde jams maken elke show uniek.

Media

Speellijst

No event found!