Banner Maarten Stalpers

Maarten Stalpers

Maarten Stalpers is een muzikale alleskunner uit Bergen op Zoom. Hij studeerde klarinet klassieke muziek en geïmproviseerde muziek voor klarinet en saxofoon aan het conservatorium, waarbij hij voor klarinet cum laude afstudeerde. Hij speelde vervolgens in een diversiteit aan ensembles. Van een jazzband tot straatorkest, van popcombo’s tot een clarinetchoir. Met een succesvol klarinetkwartet tourde hij al eerder door de Nederlandse theaters.

Als docent schreef hij het boek “ Muziek in 9 Stappen” en richtte hij de Stichting “Meer Mens Met Muziek” op . Hiermee zet Maarten zich in om mensen met handicap of een langdurige ziekte  te steunen met (gemodificeerde) muziek instrumenten en advies.

Vanuit zijn interesse voor de effecten die muziek kan hebben op het menselijk lichaam, ontwikkelde hij samen met percussionist Ralph Adriaansen  het theaterprogramma “The Music Brain Train”. Daarnaast geeft hij ook lezingen over het effect van muziek op de gezondheid.

De laatste jaren heeft Maarten zijn talent voor het Franse Chanson ontdekt en heeft zich hier volop gestort. Deze passie leidde ertoe dat hij een graag geziene gast werd op een diversiteit aan evenementen met zij vertolkingen van muziek van Gilbert Becaud, Charles Aznavour, Jacques Brel en vele anderen. Nu wil hij dan ook graag het theater in om deze passie met iedereen te delen.

Solo voorstelling seizoen 22-23

Maarten_Gilberttbvtheater_voor

Solo programma: "Gilbert Becaud ontmoet.."

50 jaar nadat hij de eerste LP van Gilbert Becaud hoorde wanneer zijn ouders het afdraaiden, neemt professioneel chansonnier, klarinettist en saxofonist Maarten Stalpers je in dit programma mee in het leven van Gilbert Becaud, één van de meesters van de Franse Chanson. Bekende chansons passeren de revue, niet alleen van Becaud, maar ook van andere grootheden zoals Julien Clerc, Edith Piaf, Charles Aznavour en Jacques Brel.

Een nostalgische reis door de tijd waarin ook de saxofoon en klarinet zich zullen laten gelden. 

Overige Boekingsmogelijkheden

Franse Chansons live

Maarten komt met zijn chansons uiteraard ook graag naar je toe. Dus of het nu gaat om een bruiloft, een Franse avond of sfeervolle muzikale aankleding van een zakelijk event, Maarten maakt het graag op maat voor je.

Muziek en het brein

Maarten is naast zijn werk als chansonnier en muzikant ook een veel gevraagd spreker op het thema ‘Muziek en het brein’ en ‘Muziek en het genezingsproces’. In deze lezingen neemt hij je graag mee in de wondere wereld van de hersenen en zijn grootste passie muziek.

Media

Speellijst

No event found!