Banner Zanger en Entertainer Pieke

Pieke

Pieke is al jaren actief als zanger, schrijver, performer en entertainer. Daarnaast neemt hij opdrachten aan als studio/sessiemuzikant, co-producer en coach. Na in de jaren 90 als leadzanger en schrijver deel te hebben uitgemaakt van Down the Hedge, een toen zeer belofte- en talentvol Engelstalig eigenwerk bandje, heeft hij met plezier en passie diverse toffe, professionele coverbands en acts mogen bemannen. Met name in Nederland maar ook in het buitenland. Daarnaast schrijft hij nog steeds muziek en songteksten voor onder andere zijn eigen werk project INSLAG (voorheen band Voluit!). Hij deelde in zijn reeds lange muzikale loopbaan het podium met internationale grootheden als Gloria Gaynor, Oleta Adams en Gavin DeGraw. Zo ook met Nederlandse artiesten als Thomas Berge, Berget Lewis, Frans Bauer, Anita Meyer, Jaap Reesema en acts zoals The Scene, De Dijk, VanDikHout, Marsman (IOS), Lichterlaaie, etc.

Zanger en Entertainer Pieke is in het theater o.a. te zien als leadzanger/frontman van zijn formatie TAKEacoustic en de Bryan Adams Tribute bandtour ALL4LOVE.

TAKEacoustic

Er was eens… een uit het juiste hout gesneden zanger die vanwege aanhoudende drukte even door de bomen het bos niet meer zag… Tijd dus om een sabbatical in te lassen en even terug te gaan naar de oorsprong, om van daaruit weer nieuwe wegen te gaan bewandelen. Zo gezegd zo gedaan en tijdens de wandeling liep hij plots een eveneens uit het juiste hout gesneden gitarist tegen het lijf. Vanaf dat moment onafscheidelijk, besloten ze samen op ontdekking te gaan. Hun ultieme doel? Het vinden van nieuwe, frisse, muzikale uitdagingen. Eenmaal op weg kwamen er als bij toverslag een contrabassist, drummer/percussionist en pianist op hun pad. Met gedeelde passie voor houten instrumenten vervolgden ze voortaan met vereende krachten hun akoestische avontuur. Ze weten prima met hetzelfde bijltje te hakken en timmeren enthousiast aan de weg. Een avontuur dat hout snijdt en al veel legendarische gigs bij elkaar wist te sprokkelen. Noem het een muzikaal sprookje waar veel muziek in zit! Een sprookje, nu óók in de theaters, met een open eind en die wat hen betreft voor elke liefhebber lang en gelukkig leeft…” 

Theatervoorstelling 22-23

Poster Theatertour Bryan Adams Tribute

All 4 Love - Tribute to Bryan Adams

Alles uit liefde, één voor allen, allen voor één… voor de muziek, voor de mensheid, voor het werk van rocklegende Bryan Adams. Liefde is het beste antwoord op alles, zeker in deze bizarre en onzekere tijden. “Iedereen kan wel wat extra liefde gebruiken, toch?!” Zanger en Entertainer Pieke en zijn professionele begeleidingsband brengen een muzikale belevenis die elke muziekliefhebber zal waarderen. Een akoestische ode aan een sympathiek, benaderbaar en geniaal mens die ondanks alle roem van al meer dan 30 jaar met onvervalste pop/rock muziek aan de top, vooral zijn stem laat spreken… ALL4LOVE!

 

Theatervoorstelling 21-22

Poster Theatertour TAKEacoustic

TAKEacoustic - Pareltjes van de Nederpop

In het theaterconcert ‘Pareltjes van de Nederpop’ word je door TAKEacoustic, onder bezielende aanvoering van Pieke meegenomen in een reis door de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Van De Dijk naar Ramses Shaffy, over Acda en de Munnik via Boudewijn de Groot richting Hazes tussen Bløf en VanDikHout, langs Guus Meeuwis en door naar Frank Boeijen, op Stef Bos aan en verder. Vele pareltjes die de Nederpop historie rijk is komen voorbij. Nummers die we allemaal kennen! Nostalgie, (jeugd)sentiment, herkenning en interactie, met misschien ook nog wat “oh ja” momentjes, maar dan in een verrassend passend eigen akoestisch jasje. Doe Maar, ja toch?! Een muzikaal uitstapje waar iedereen gegarandeerd vrolijk van wordt!

TAKEacoustic kan geboekt worden in diverse formaties; een TAKE2, TAKE3, TAKE4, TAKE5 en ga zo maar door! Wat de voorstelling ook nu al prima passend geschikt maakt voor zalen vanaf 30 personen. 

Media

Speellijst

No event found!