Banner Sem van den Borne Cabaretier Artiestenpagina

Sem van den Borne

Cabaretier Sem van den Borne is een podiumdier pur sang. Al in vele disciplines was hij op het podium te vinden, maar zijn grootste liefde ligt toch wel bij het cabaret. In 2008 studeerde hij af aan de Kleinkunstfactory in Tilburg en wist direct de 8e finale van het Leids Cabaret Festival te halen. Daarna drong hij in 2013 en 2014 door tot de finales van het Parkstad Cabaret Festival in Heerlen en Cabaretteketet in Sittard. Ook speelde hij de halve finale van het Utrechts Cabaret Festival. In 2016 volgt hij de Comedy Academy van Leon van der Zanden en sindsdien is hij ook meer op de stand up podia te vinden. 

Zijn hoogtepunten in het theater beleefde hij o.a. met collega’s Berry Knapen en Boy Jansen met hun ‘Verrekes Lache’ shows. Een crossover tussen cabaret, tonpraten, klucht en improvisatie. Daarnaast debuteerde hij solo in 2019 met zijn eerste oudejaarsconference ’t Vliegt Voorbij’.

 Op het podium heeft hij het over de dagelijkse kost. Herkenbaar en dichtbij. Scherp, maar met een knipoog. Ook achter zijn piano beschouwt hij zijn wereld met een flinke korrel zout. Muzikaal cabaret dat gemakkelijk te verteren is.

Solo voorstelling seizoen 2022-2023

Poster Dichtbij Sem van den Borne

Solo programma: "Dichtbij"

In ‘Dichtbij’ geeft comedian Sem van den Borne een kijkje in zijn leven. Zijn struggles met het vaderschap als alleenstaand vader. Zijn scheiding en het vinden van een nieuwe liefde. Maar ook hoe alles in perspectief is komen te staan en hoe hij er nu voor kiest om veel meer uit het leven te halen. Persoonlijk en hilarisch, af en toe op het randje van rauw, maar van hem kun je het hebben.

Overige Boekingsmogelijkheden

Stand up Comedy

Als comédian was Sem eerder al te zien bij Boiler Room Comedy, Comedy Express en Comedy Masterclasses in het Parktheater met Leon van der Zanden. Ook als vaste MC van het theaterconcept Toppers uit de Ton was hij reeds in vele Brabantse theaters te zien.

Tonpraten

Al 20 jaar lang heeft Sem Brabant, Limburg en Gelderland afgelopen als tonprater. Met een ijzersterke mimiek en karakteristieke typetjes weet hij van zijn buut een feestje te maken. In te zetten van een klein familiefeestje tot een groot tonpratersgala. Altijd op maat te maken met een persoonlijk tintje.

Media

Speellijst

No event found!