Banner Zomertheater

Tussen 25 juli en 29 augustus organiseert Kapellerput in Heeze in samenwerking met Bureau Damen en de Heer ‘Zomer Theater Kapellerput’. Tijdens deze sfeervolle openlucht theatervoorstellingen geniet jong en oud van een divers aanbod. Van singer-songwriter tot cabaretier en van bluesrock tot illusie, voor ieder wat wils! Onder het genot van een drankje neem je, eventueel op jouw eigen meegebrachte kussentje en hopelijk onder een lekker zonnetje, plaats op de tribune. Alle voorstellingen hebben een ticketprijs van €15,-.

Omdat de voorstellingen in de openlucht plaatsvinden zijn we afhankelijk van het weer. Op de dag van de voorstelling ontvang je rond 10.00 uur in de ochtend een email over de weersverwachting. Indien nodig schuiven wij een enkel uurtje in de tijd om een bui te vermijden. Als het de hele dag gaat regenen zijn wij helaas genoodzaakt de voorstelling te annuleren. Natuurlijk storten wij het bedrag van je ticket in dat geval terug. Voel je vrij om je op de weersomstandigheden aan te passen; een poncho, dekentje, zonnebrand, laagjes kleding en een kussentje om te zitten zijn altijd welkom!

U kunt gewoon parkeren bij Kapellerput op de Somerenseweg 100 in Heeze. Vanaf daar volgt u de borden naar het openluchttheater.

Aan het zomertheater Kapellerput nemen de artiesten van Bureau Damen en de Heer deel. Onder aan deze webpagina vind je meer informatie over deze artiesten.

Het openluchttheater van Hotel Kapellerput is gelegen aan de Somerenseweg 100 in Heeze. 

Natuurlijk! In samenwerking met hotel Kapellerput is er een leuk horeca puntje aanwezig voor een drankje én hapje!

Een toilet is beschikbaar in het hotel welke naast het openluchttheater ligt.

Parkeren kan op het terrein van hotel Kapellerput. Als u navigeert naar Somerenseweg 100 in Heeze ziet u daar de bordjes van het hotel staan. Het openluchtheater ligt direct links naast het parkeerterrein.

Omdat de voorstellingen in de openlucht plaatsvinden zijn we afhankelijk van het weer. Op de dag van het festival ontvang je rond 10.00 uur in de ochtend een email over de weersverwachting. Indien nodig schuiven wij een enkel uurtje in de tijd om een bui te vermijden. Als het de hele dag gaat regenen zijn wij helaas genoodzaakt de voorstelling te annuleren. Natuurlijk storten wij het bedrag dan naar je terug. Voel je vrij om je op de weersomstandigheden aan te passen; een poncho, dekentje, zonnebrand, laagjes kleding en een kussentje om te zitten zijn altijd welkom!

Tijdens de voorstellingen hanteren we de meest actuele maatregelen. We organiseren alles coronaproof; in de buitenlucht en op 1,5 meter afstand. Een toegangstest is niet nodig.

De voorstellingen

Zondag 25 juli 14:00 uur - Esther Pelgrom

Esther_Theaterposter_Final_zonderwoorden

Met het theaterconcert ‘Promises to go’ belooft Esther samen met haar 4-koppige band een verrassende voorstelling vol kleur. Haar eigen werk laat haar veelzijdigheid goed uitkomen. Ze houdt van lekker veel reuring op het podium. Een klein sfeervol liedje, groovende rocksong en symfonische kleuren. Haar songs zijn heel verhalend en de muziek sluit hier naadloos op aan. Thema’s zoals hoop, inspiratie, en passie zullen op een herkenbare wijze de revue passeren. Esther laat zich zich van een kwetsbare kant zien, maar ze gaat daarnaast ook een gezonde dosis humor en zelfspot niet uit de weg.

Meer over Esther Pelgrom

Zondag 8 augustus 14:00 uur - Paulus Schafer & Joost Zoeteman Quartet

In dit programma wordt u meegenomen in de muzikale wereld van de gipsyjazz en swing. Deze virtuoze musici brengen een afwisselend programma vol zigeunervuur en virtuositeit. Voor velen bekende en aansprekende muziek, maar ook een prachtige gelegenheid om met de muziek kennis te maken. 

Django Reinhardt komt natuurlijk aan bod, maar ook hoe het is om op te groeien in een grote zigeunerfamilie, en hoe de traditie van deze muziek van vader op zoon wordt doorgegeven. De gitaar staat centraal en hoort u in allerlei kleuren voorbijkomen. Ook de drums en contrabas laten zien dat ze een bijzonder verrassende kant hebben.

Donderdag 12 augustus 19:30 uur - TAKEacoustic

Poster Theatertour TAKEacoustic

In ‘Pareltjes van de Nederpop’ word je door TAKEacoustic, onder bezielende aanvoering van Pieke meegenomen in een reis door de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Van De Dijk naar Ramses Shaffy, over Acda en de Munnik langs Guus Meeuwis en door naar Frank Boeijen, op Stef Bos aan en verder. Nummers die we allemaal kennen, maar dan in een verrassend passend eigen akoestisch jasje.

 

Meer over TAKEacoustic

Zondag 15 augustus 14:00 uur - Gerrie Smits

De Groene Steen - Gerrie Smits

Comédian Gerrie Smits is een Brabander in hart en stembanden. Al vele jaren is hij door het hele land te zien op de diverse comedypodia. Een verhalenverteller en filosoof die binnen no time de gunfactor van de zaal te pakken heeft. 

Zijn debuutprogramma “De Groene Steen” gaat over de belangrijke, maar ook onbenullige zaken van het leven. Van de bevalling van zijn dochter tot zijn ervaringen als kermisexploitant. Van kamperen bij de boswachter tot het juk van zijn eigen naam. Gerrie gaat van links naar rechts met een heerlijk Eindhovens accent en als publiek ga je vanzelf met hem mee.

Meer over Gerrie

Zondag 22 augustus 14:00 uur - Leif en Sem

Poster Leif de Leeuw en Sem duo optredens

Een theatervoorstelling om bij achterover te gaan zitten en jezelf op het Amerikaanse platteland te wanen. Leif de Leeuw als begenadigd gitarist en Sem Jansen (winnaar Hit The Road 2020 en finalist We Want More 2021) met zijn rauwe country stem. Beide spelen op gitaar akoestische versies van hun favoriete Americana songs van o.a van Darrell Scott, Brad Paisley en Chris Stapleton.

Laat je betoveren door deze heerlijke muziek vol melancholie, die zijn wortel heeft in de blues, maar waarin je ook invloeden van country, bluegrass en folk terug hoort.

Meer over Leif

Zondag 29 augustus 14:00 uur - Sudesh Roman

Poster Beyond Illusions

Roman Sudesh is een goochelaar van de nieuwe stijl, een magic entertainer. In 2010 brak hij door dankzij zijn deelname aan de Uri Geller Show, waar hij als ware mindplayer en mentalist de finale bereikte. Daarna was hij te zien als meestergoochelaar in de televisieserie “De Magische Winkel”.

De meest persoonlijke show van Roman tot nu toe. Boordevol met illusies, mindtricks, magic, mindreading en nog veel meer. Of je nu van goochelen houdt of niet, Roman weet je als geen ander te boeien. In deze show komt zijn ware aard echt naar boven, of is het uiteindelijk toch allemaal maar illusie?

Meer over Roman