Banner Zomertheater

Tussen 23 juli en 3 september organiseert Kapellerput in Heeze in samenwerking met Bureau Damen en de Heer voor de tweede keer ‘Zomer Theater Kapellerput’. Tijdens deze sfeervolle openlucht theatervoorstellingen geniet jong en oud van een divers aanbod. Van singer-songwriter tot tonprater en van Franse chansons tot comedy, voor ieder wat wils! Onder het genot van een drankje neem je, eventueel op jouw eigen meegebrachte kussentje en hopelijk onder een lekker zonnetje, plaats op de tribune. Alle voorstellingen hebben een ticketprijs van €15,-.

Omdat de voorstellingen in de openlucht plaatsvinden zijn we afhankelijk van het weer. Op de dag van de voorstelling ontvang je een email als we genoodzaakt zijn aanpassingen te doen i.v.m. de weersvoorspellingen. Indien nodig schuiven wij een enkel uurtje in de tijd om een bui te vermijden. Als het de hele dag gaat regenen zijn wij helaas genoodzaakt de voorstelling te annuleren. Natuurlijk storten wij het bedrag van je ticket in dat geval terug. Voel je vrij om je op de weersomstandigheden aan te passen; een poncho, dekentje, zonnebrand, laagjes kleding en een kussentje om te zitten zijn altijd welkom!

U kunt gewoon parkeren bij Kapellerput op de Somerenseweg 100 in Heeze. Vanaf daar volgt u de borden naar het openluchttheater.

Aan het zomertheater Kapellerput nemen iedere voorstelling andere deel. Onder aan deze webpagina vind je meer informatie over deze artiesten.

Het openluchttheater van Hotel Kapellerput is gelegen aan de Somerenseweg 100 in Heeze. 

Natuurlijk! In samenwerking met hotel Kapellerput is er een leuk horeca puntje aanwezig voor een drankje én hapje!

Een toilet is beschikbaar in het hotel welke naast het openluchttheater ligt.

Parkeren kan op het terrein van hotel Kapellerput. Als u navigeert naar Somerenseweg 100 in Heeze ziet u daar de bordjes van het hotel staan. Het openluchtheater ligt direct links naast het parkeerterrein.

Omdat de voorstellingen in de openlucht plaatsvinden zijn we afhankelijk van het weer. Indien nodig schuiven wij een enkel uurtje in de tijd om een bui te vermijden. Je ontvangt hierover in dat geval een email op de dag zelf. Als het de hele dag gaat regenen zijn wij helaas genoodzaakt de voorstelling te annuleren. Natuurlijk storten wij het bedrag dan naar je terug. Voel je vrij om je op de weersomstandigheden aan te passen; een poncho, dekentje, zonnebrand, laagjes kleding en een kussentje om te zitten zijn altijd welkom!

De voorstellingen

Zaterdag 23 juli 20.00 uur - Comedynight met Steven Brunswijk

Op zaterdagavond 23 juli trappen we de tweede editie van Zomertheater Kapellerput af met een spetterende comedynight. Een MC komt op en vraagt je applaus. De spanning loopt op en de eerste artiest wordt aangekondigd. Vier comedians, de Brabantse Steven Brunswijk, de Friese Ronald Smink, de Eindhovense Kai Bodewitz en de Rotterdamse Roman Sudesh pakken het podium. Speciaal voor ons zomertheater geven wij ook een opkomende gloednieuwe comedian de kans om voor jullie op te treden. Deze kick off van onze zomeravond theaterreeks mag jij niet missen. 

Zaterdag 30 juli 20.00 uur - Maarten Stalpers met "Gilbert Becaud ontmoet.."

Maarten_Gilberttbvtheater_voor

50 jaar nadat hij de eerste LP van Gilbert Becaud hoorde wanneer zijn ouders het afdraaiden, neemt professioneel chansonnier, klarinettist en saxofonist Maarten Stalpers je in dit programma mee in het leven van Gilbert Becaud, één van de meesters van de Franse Chanson. Bekende chansons passeren de revue, niet alleen van Becaud, maar ook van andere grootheden zoals Julien Clerc, Edith Piaf, Charles Aznavour en Jacques Brel.

Een nostalgische reis door de tijd waarin ook de saxofoon en klarinet zich zullen laten gelden. 

Zaterdag 6 augustus 20.00 uur - TAKEacoustic

TAKEACOUSTIC_LOGO

Na het succes van vorig jaar is TAKEacoustic ook deze zomer weer van de partij. Op 6 augustus neemt Pieke je mee in een reis door de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek aangevuld met zijn zelf geschreven werk. Van De Dijk naar Ramses Shaffy, over Acda en de Munnik langs Guus Meeuwis en door naar Frank Boeijen, op Stef Bos aan en verder. Nummers die we allemaal kennen, maar dan in een verrassend passend eigen akoestisch jasje.

Zaterdag 13 augustus 20.00 uur - Esther Pelgrom

Promisis and surprises

Eigenwijze mix van wereldmuziek, jazz en soul

And so the adventure begins…Met een rugzak vol eigen werk gaat singer-songwriter Esther Pelgrom op weg. Eén blik op de horizon zegt voor haar genoeg. Ze laat zich verrassen door alles wat ze onderweg tegenkomt. In een kleine intieme akoestische bezetting zingt, speelt en vertelt Esther over haar dromen en verhalen die zijn geweest en die nog gaan komen. Met een getalenteerde en veelzijdige muzikant aan haar zijde neemt ze jou met haar fijne stem mee op haar avontuur naar vrijheid.

In haar eigen verhalende songs horen we ook hier en daar een vleugje Afrikaanse, Latin en Mediterraanse invloeden. Fris, verrassend en herkenbaar is het repertoire dat Esther nog meer meeneemt op deze reis. Een-lied-met-verlangen heeft veel verschillende karakters en je hoort haar eigen sons van het album ‘Promises to Go’, gemengd met nog meer zonnige, avontuurlijke en krachtige songs. Denk hierbij aan ZaZ, Simply Red en Beth Hart. Benen op het dashboard en gaan!

Zaterdag 20 augustus 20.00 uur - Croque Monsieur

Leon vrolijk

Een bonte verzameling professionele spelers rondom Leon van der Zanden die verschillende scènes improviseren met inbreng van jullie, het publiek. Een rek met wat kleding, een paar attributen en trappelende spelers die ter plekke invulling geven aan een aantal vaste formats. Leon zal de spelers hierbij instrueren en af en toe speels bijsturen. Na elk tafereel spreken ze kort na met jullie, wat meer inzicht en een hoop napret oplevert. Lichter dan ‘De Vloer Op’ en minder plat dan ‘de Lama’s’, dat is Croque Monsieur.

Collage Croque Moniseur

Zaterdag 3 september 20.00 uur - BuitenBuut

Berry-Knapen2
Hans Keeris 1
Sem Solo Programma Dichtbij met microfoon

Op zaterdagavond 3 september sluiten we de tweede editie van Zomertheater Kapellerput af met een zonnige BuitenBuut. Niemand minder dan Berry Knapen, Andy Marcelissen en Hans Keeris verschijnen in de ton. Onder begeleiding van Sem van den Borne halen deze tonpraters het beste uit zichzelf naar boven. Een afsluiting van een zomerreeks die je niet mag missen!

Berry Knapen
Dit is de parel van Heeze en die kon niet ontbreken. Een van de onbetwiste grootheden van het tonpraten. Met zijn absurdistische energieke stijl zet hij elke zaal naar zijn hand. Hij won dit jaar voor de 12e keer het Zuid Nederlands Kampioenschap tonpraten.  

Andy Marcelissen
Een alleskunner die op dit moment de theaters platspeelt met zijn nieuwe show ‘Op Verzoek’. Bekend van zijn hilarische dichtbundels. Met zijn droge humor en onnavolgbare vertelstijl won hij al 7x het Brabants Kampioenschap, en maar liefst 18x de publieksprijs. 

Hans Keeris
De koning van de woordspelingen. Zijn teksten zitten bol met geniale vondsten en met zijn authentieke karakters weet hij iedereen te boeien. Winnaar van de Brabantse Kampioenschappen en regelmatig finalist bij de Keiebijters.